The Farm

The Farm


INTERIORS: THE FARM

The Farm interiors team refreshed the character and grace of a restored Edwardian home, tastefully modernizing a traditional exterior with a neutral, light palette – allowing the surrounding greenery to soak each space with natural color and light. The result is a transitional, highly curated urban sanctuary with a strong indoor-outdoor connection.

Through a constant dialogue between designers and a collaborative blending of styles, each room and piece was hand selected, debated, and critiqued. The furniture, much like the architecture, is a harmonious blend of modern and heirloom pieces alongside select custom furniture of our design – such as the coffee and dining room tables. A highly curated home for an active family, high performance and pet friendly fabrics were prioritized in the furniture selection process.

LOCATION San Francisco, California

PHOTOGRAPHY Matthew Millman

SCOPE
Concept & Space Planning 
Interior Architecture
Fixtures & Finishes
Furnishing Selection & Procurement
Documentation & Construction

Laurel Heights 1

Laurel Heights 1


INTERIORS: LAUREL HEIGHTS 1

A Bay Area couple with three young children purchased a unique corner lot on the edge of San Francisco’s Laurel Heights neighborhood with rare views of the Presidio and the Golden Gate Bridge. This urban renovation provides a transitional take on mixing bold colors with neutrals and utilizes durable materials for an active family looking to take advantage of both a comfortable and modern lifestyle.

The materiality is light and natural with drops of color – an indigo kitchen backsplash and seafoam powder room tiles foster a playful vibe. In the dining room, a built in, custom metallic cocktail station glows with inset lighting, and plush green chairs complement bold art from the client’s collection. Pieces from painter Shaina McCoy’s A Family Affair series provide a jewel toned material palette from which our interiors team drew inspiration for furnishings and finishes.

The lightly perched additional story adds a primary suite, green roof and foggy bridge and ocean vistas. The millwork in the suite creates a lofted home office with streamlined custom casework and a separate cozy bedroom nook, both of which cleverly take advantage of sprawling Golden Gate Bridge views. The primary bathroom features a free-standing tub and delicately tiled walls that feel both simple and highly detailed.

LOCATION San Francisco, California

PHOTOGRAPHY Paul Dyer

SCOPE
Architecture
Concept & Space Planning
Fixtures & Finishes
Furnishing Selection & Procurement
Documentation & Construction

FEATURED PUBLICATIONS

San Francisco Magazine 

 

Sonoma Wine Country 1

Sonoma Wine Country 1


INTERIORS: SONOMA WINE COUNTRY 1

Comprised of two perpendicular bars atop a hill overlooking the village of Healdsburg, this home offers both ample social space ideal for entertaining as well as the privacy of a rural retreat. The home’s spine creates one long entertaining space furnished lightly – allowing for a sense of ease and movement from indoor hosting to out. Casual, low profile furnishings invite lounging while enjoying unobstructed views. Working with the rural setting’s natural colors, the walls throughout the house have a plaster finish, softening the minimal palette and delicately glowing in the wine country sunlight.

The open plan of the house reflects the client’s informal lifestyle with simple furnishings to allow for casual, yet intimate gatherings. The Great Room and patio open out to views of the distant landscape, and a modern and understated material palette feels soft and inviting when accompanied by the bright colors and intricate patterns of the surrounding meadow.

Designed for social clients who love to entertain, the great room features a small, efficient kitchen as well as a larger, working kitchen ideal for caterers tucked discretely away. The perforated panels in the room’s ceiling absorb sound during large parties and the discrete stone strips across the floor delineate zones within the space without visual barriers. These subtle details add both refinement and functionality to the great room. The home’s continuous and refined material palette cohesively connect private and public spaces.

LOCATION Healdsburg, California

PHOTOGRAPHY Joe Fletcher

SCOPE
Concept & Space Planning
Interior Architecture
Fixtures & Finishes
Documentation & Construction

AWARDS & RECOGNITION

Northern California Chapter of the American Society of Landscape Architects Merit Award, 2018
Architizer A+ Awards– Landscape & Planning Design, 2018

FEATURED PUBLICATIONS

Dezeen
Enki Magazine
Case Design Stili
Wall Street Journal
Plain Magazine
Dwell

Twin Peaks

Twin Peaks


INTERIORS: TWIN PEAKS

The interiors at Twin Peaks stemmed from a close collaboration between designer and client, both dedicated to sourcing artisanal pieces by small independent artists, thoughtfully curating a cohesive urban retreat.

The soft neutral palette is accentuated with bold details, from deep hued cut glass tiles arranged to form an unexpected texture in the powder room, to furniture with intricate woven leather details, to hand selected hardware with detailed edges and piping. Casework in the Living Room features custom metal hardware built-in, every detail giving the client a personalized experience.

A blue velvet sofa, leather- topped bar stools, hand woven leather carpets, carefully selected decorative light fixtures, and a collection of unique sculptures the client had picked up on a trip to Copenhagen create a diacritic space reflective of the client’s unique personality. The home weaves artist’s work into the interior architecture – a macramé guardrail in the central loft with metallic thread infuses style into every detail. Luxe velvet, wool, and leather pop against the light grey wash interior finishes.

LOCATION San Francisco, California

PHOTOGRAPHY Joe Fletcher

SCOPE
Concept & Space Planning 
Interior Architecture
Fixtures & Finishes
Furnishing Selection & Procurement
Documentation & Construction

AWARDS & RECOGNITION

Chrysalis National Awards, 2018
Qualified Remodeler: Master Design Awards, 2018

FEATURED PUBLICATIONS

Metropolis Magazine
Dwell
Domus
DesignBoom
Dezeen
Elle Decor Spain

St. Francis Wood

St. Francis Wood


INTERIORS: ST. FRANCIS WOOD

The renovation of St Francis Wood refreshed a classic San Francisco home, marrying elegant and modern design with a respectful historic preservation. The home features an open floor plan allowing sweeping views of the surrounding gardens, and through the skylight topped central stair, natural light filters down all three stories connecting the home with sunlight from top to bottom. The interiors team worked with a palette of white and grey, and integrated light and warm teak, cypress and white oak to contrast aged brass details. Decorative lighting, wall-coverings, and lively patterned tiles add moments of playful interest, and custom furniture, such as a curved family-room sofa invite a sense of lightheartedness into an elegant space.

A renovated top floor features four light filled bedrooms with newly vaulted ceilings and crisp white details, as well as a custom master bed. The dining and family rooms are accentuated with darker tones and gold accents– creating a formal feel in a family-centric dwelling. Family friendly materials, such as a wipeable faux leather banquette in the family room, blend sophistication and practicality.

LOCATION San Francisco, California

PHOTOGRAPHY Suzanna Scott

SCOPE
Concept & Space Planning 
Interior Architecture
Fixtures & Finishes
Furnishing Selection & Procurement
Documentation & Construction

FEATURED PUBLICATIONS
CA Home + Design