INTERIORS: THE SANCTUARY

The Sanctuary seamlessly unites outdoor view gardens and patios with contemplative interior spaces, focusing indoor views on curated outdoor landscape moments. The home relies on clerestory windows and floor to ceiling sliding doors to drown the space in light, illuminating clean and simple finishes of Alaskan Yellow Cedar and polished concrete and creating a cohesive material palette connecting the home’s interior and exterior.

The furniture is minimal and neutrally toned – yet bold in form – allowing the deep greens of the lush landscaping to speak first. The living, dining, and kitchen area function cohesively in an open floor plan, relying on intentional furniture groupings that maintain a sense of calm and serenity and work to prevent unnecessary clutter.

The interior architecture, casework, and furnishings draw the eye horizontally, creating linear and cohesive levels of focus throughout the home. Light falls in delicate patterns on custom soft charcoal grey cabinets by Mueller Nicholls, giving the kitchen a warm and natural finish.

LOCATION Palo Alto, California

PHOTOGRAPHY Joe Fletcher

SCOPE
Concept  & Space Planning 
Interior Architecture
Fixtures & Finishes
Furnishing Selection & Procurement
Documentation & Construction

AWARDS & RECOGNITION

Residential Honor Award, AIA Silicon Valley Design Awards, 2018

FEATURED PUBLICATIONS

Dwell Magazine
Dezeen
Aspire Design and Home
ArchDaily
AD Russia 
Contemporist
Domus