Slot House

Shaped by the client’s lifelong appreciation of modern architecture, the design of Slot House brings bold minimalism into the rolling landscape of Los Altos Hills.  A sunken entry courtyard transitions visitors into the home, serving as an introduction to the unfolding of the house’s levels down the gradual slope of the site. At the base of the descending progression, the great room offers 180 degree views of the entire mountain range of the Foothills Open Space Preserve, immersing the clients in the landscape from sunrise to sunset.  The slot provides vertical, as well as horizontal connection, and creates a unique distinction between public and private spaces. Throughout the home, the crisp lines of the perpendicular bands frame glimpses of the sky, the landscape, and the oak trees beyond.

PROJECT TEAM:

Contractor / Construction Manager: Custom Dreams Construction Group
Landscape Architect: Arterra Landscape Architects
Structural Engineer: ZFA Structural Engineers
Civil Engineer: Lea & Braze Engineering, Inc.