Close
Close

Hollywood Hills



Once a party destination made popular by a rotating crowd of
actors and musicians, this Hollywood Hills home was composed of a series of
disconnected forms that failed to take advantage of the stunning views accessible
from the hillside perch.  The remodel
preserves the linear spine of the home while expanding beyond its low ceilings
and disjointed floor plan to open the house towards its expansive terrace, pool,
and sweeping city views beyond.



In order to combat a steep, sloping hillside the design introduces
two new forms into the structure: one public for communal living areas, and one
private reserved for bedrooms.  With
soaring roofs that welcome in Northern light, the new additions create
dramatic, vaulted spaces amidst the smaller, pre-existing forms.   Southern shades provide a comfortable
interior temperature, and 11 foot window walls slide away to create a single,
expansive poolside living area.  Newly
exposed corners, sheathed in floor-to-ceiling glass, filter natural light into
the home and offer uninterrupted views of the bustling cityscape below.